fbpx
Сьогодні
09:20 08 Лют 2019

У МВФ прокоментували передвиборчі заяви про співпрацю з фондом

Програма співпраці Міжнародного валютного фонду з Україною націлена на досягнення стійкого зростання економіки країни, підвищення рівня життя її громадян.

Про це повідомив офіційний представник Фонду Джеррі Райс під час традиційного брифінгу у Вашингтоні 7 лютого, передає Укррудпром.

"Основна мета нашої співпраці – це досягнення стійкого зростання економіки України і підвищення рівня життя населення. Ми активно підтримуємо економічну програму України і постійно тримаємо зв'язок з українською владою ", – відповів він на ремарку журналіста про часті перед виборами заявах різних політичних сил про доцільність співпраці з Фондом.

Крім того, Райс нагадав заяву глави МВФ Крістін Лагард за підсумками зустрічі президентом Петром Порошенко в Давосі наприкінці січня про необхідність прискорення реформ в Україні.

Як повідомлялося, Рада директорів МВФ за підсумками засідання 19 грудня 2018 року затвердив нову програму співпраці з Україною в рамках механізму stand-by. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько $3,9 млрд. При цьому SDR1 млрд (близько $1,4 млрд) надано відразу, тоді як решта коштів будуть надані за підсумками перегляду програми в травні і вересні 2019 року.

Нова програма забезпечить підтримку економічної політики влади в 2019 році і зосередиться на утриманні макроекономічної і фінансової стабільності, відзначали тоді в Фонді.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: