fbpx
Сьогодні
16:32 08 Лют 2019

Порошенко виграв у позові за наклеп проти BBC

Високий суд Лондона задовольнив позов президента Петра Порошенка до корпорації BBC про наклеп.

Нагадаємо, в травні минулого року BBC, посилаючись на свої джерела в Києві, заявила, що адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен отримав таємний платіж у розмірі не менш ніж 400 тисяч доларів за організацію переговорів між Трампом і Порошенком, повідомляє "Слово і діло".

В Адміністрації президента Порошенка назвали цю заяву й відповідні матеріали на сайті BBC і в телепрограмі News at Ten відвертою брехнею, наклепом і фейком. АП повідомила також, що в процесі підготовки матеріалів проігнорували коментар про недостовірність цієї інформації, в зв'язку з чим у президента вимагали його спростування. У разі, якщо цього не відбудеться, адміністрація залишила за собою право подати позов до суду. 

На попередніх слуханнях у Лондоні представники медіакорпорації стверджували, що в матеріалах не було жодних вказівок на те, що Порошенко заздалегідь знав про платіж. Тому, як заявили в BBC, така заява не може вважатися наклепом.

Однак суддя, вислухавши аргументи обох сторін, ухвалив, що BBC подала свою заяву та супутні аргументи абсолютно однобоко й що «звичайний розумний глядач/читач» не знайшов би жодних підстав вважати, що Порошенко до цього хабара непричетний.

Суддя також відхилив клопотання BBC про апеляцію.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: