fbpx
Сьогодні
13:44 08 Лют 2019

Червона доріжка з морського сміття. На Берлінале привернуть увагу до забруднення пластиком

Майже дві тони сміття, виловленого в океані, були перероблені у червоний килим, який постелять на берлінському кінофестивалі. В такий спосіб німецький уряд намагається привернути увагу до забруднення пластиком.

Щоб привернути увагу до забруднення пластиком навколишнього середовища, німецький уряд вирішив використати морське сміття, щоб виготовити червоний килим для 69-го Берлінського міжнародного кінофестивалю «Берлінале», пише Deutsche Welle.

На червоний килим перетворили майже дві тони сміття, виловленого в морі – зокрема рибальські сітки та старі килими. Перед трьома основними майданчиками розгорнули 2430 квадратних метрів килимових покриттів. Про це повідомляє міністерство економічного співробітництва і розвитку ФРН, яке співпрацювало з організаторами фестивалю. За його даними, щороку в океан потрапляє близько восьми мільйонів тонн пластикових відходів. Зараз вже 90% морських птахів мають у шлунках пластикові відходи. У 2050 році в океанах буде плавати більше пластику, ніж риби, наголошує відомство. 

Ця акція має привернути увагу до проблеми забруднення світового океану відходами з пластику.

«Червона килимова доріжка на Берлінале ніколи не була такою зеленою», – заявив міністр економічної співпраці та розвитку ФРН Ґерд Мюллер (Gerd Müller).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: