fbpx
Сьогодні
18:39 07 Лют 2019

Офіційно: суд заборонив незаконне будівництво в Голосіївському парку

Північний апеляційний господарський суд визнав незаконною передачу в оренду земельної ділянки в урочищі Бичок на Столичному шосе.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури у справі про визнання недійсним рішення Київради про укладення договору оренди з приватним товариством по забудові земельної ділянки площею 2,65 га на території Національного природного парку «Голосіївський».

У 2009 році Київрада, незважаючи на скасування судового рішення, на підставі якого у суспільства виникли орендні права на цю ділянку, уклав новий договір оренди. Згідно з договором, орендатор отримував право зведення на заповідній території офісних комплексів з готелями, закладами громадського харчування, приміщеннями торговельно-розважального призначення та паркінгами.

«При цьому, Київською міською радою було порушено земельне, лісове та природоохоронне законодавство, зокрема, не враховано, що спірна земельна ділянка відповідно до Указу Президента України від 27.08.2007 входить до складу Національного природного парку «Голосіївський» та є об'єктом природно-заповідного фонду. Столична прокуратура вступила у розгляд судового позову Національного природного парку «Голосіївський» до Київської міської ради та будівельної компанії на стороні позивача», – йдеться в повідомленні прокуратури.

В результаті розгляду апеляційної скарги суд погодився з доводами прокурора і визнав незаконним оспорюване рішення Київради.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: