fbpx
Сьогодні
21:23 07 Лют 2019

Михайлик звернувся до прокурора землі Баварія, щоб експертизу кулі зробили у ФРН

Лідер Одеської міської організації партії "Сила людей" Олег Михайлик звернувся з заявою до прокурора землі Баварія – провести експертизу кулі, вилученої з його лівої легені в Мюнхенському інституті кримінальних експертиз.

Про це Михайлик повідомив на першій прес-конференції після прибуття в Одесу з ФРН, де 11 січня було виконано 5-годинну операцію з вилучення кулі.

"У мене таке враження, що за чотири місяці досудовим слідством за фактом замаху мало що зроблено для розкриття злочину, що слідство було призупинено в очікуванні кулі, яка застрягла в моїй легені. Тому я звернувся через німецького адвоката до прокурора землі Баварія, щоб експертизу кулі виконали у ФРН", -зазначив Михайлик.

Як уточнив український адвокат Михайлика Вадим Оксюта, "ми добивалися дуже довго, щоб слідчий ГСУ Нацполіції замовив трасологічну експертизу – задля визначення відстані від кілера і кута пострілу. Відомостей про результати у нас немає, хоча зібрали чимало медичної документації, провели два слідчих експерименти. Призначено також портретознавчу експертизу, яка стосується участі у замаху одного з підозрюваних. Наразі чекаємо також відповідей на низку питань, які мають надійти після балістичної еспертизи".

За словами Оксюти, "висновки німецької експертизи кулі, вилученої з легені потерпілого, знадобляться для того, щоб порівняти їх з будь-якою українською експертизою. Для нас головне – зафіксувати калібр кулі і з'ясувати, чи саме ця куля була випущена з того виду і калібру зброї, яку вилучено поліцією у підозрюваних іноземців. А саме: пістолета марки ПСМ калібру 6,35. Бо шість патронів, які вилучено при обшуках у трьох підозрюваних, не підходять до того пістолета – застрягають при заряджанні у патроннику".

Це означає, додав адвокат, що "у ході слідства може мати місце фальсифікація певних речових доказів. Але будемо сподіватись, що поліція на правильному шляху до розкриття злочину".

Громадсько-політичний діяч Михайлик і його адвокат також не приховували побоювань, що після надходження кулі в Україну від німецьких правоохоронців представники слідства можуть заявити про «якусь подряпину» на речовому доказі чи надто тривалому або неправильному його зберіганні. Це може бути використано як підставу, щоб не долучати кулю до матеріалів кримінального провадження.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: