fbpx
Сьогодні
10:05 07 Лют 2019

Google підключила штучний інтелект для блокуванням спаму в Gmail

З підключенням машинного навчання TensorFlow поштовий сервіс Gmail почав блокувати 99,9% спаму

Компанія Google залучила свою власну систему машинного навчання TensorFlow для формування додаткових фільтрів визначення спаму в поштовому сервісі Gmail і це дало результат. З появою нових фільтрів минулого місяця Gmail почав блокувати додатково 100 млн спам-повідомлень щодня.

З огляду на той факт, що аудиторія сервісу становить 1 млрд користувачів, це не таке вже й велике досягнення – всього один додатковий лист на десять користувачів відправляється в категорію «Спам». Проте, пошуковий гігант відзначає, що справжнє досягнення в тому, що Gmail тепер блокує 99,9% спаму.

«У тих масштабах, в яких ми працюємо, знайти додаткові 100 млн спам-повідомлень достатньо непросто. Отримати останню відсутню частину відсотка зростаючого спаму стає все важче, але TensorFlow відмінно підходить для цих цілей», – говорить Ніл Кумарал (Neil Kumaran), менеджер по продуктах Counter Abuse Technology в компанії Google.

Gmail використовує штучний інтелект(AI) на додаток до існуючих фільтрів на основі правил, розроблених багато років назад. Ці фільтри можуть блокувати найбільш очевидний спам, тоді як машинне навчання постійно шукає нові шаблони, які вказують на те, що повідомлення є підозрілим. Такі алгоритми спираються на величезну кількість метрик, починаючи від форматування електронного листа і закінчуючи часом його відправки. TensorFlow спрощує управління цими даними у величезних масштабах.

Система машинного навчання TensorFlow була запущена в 2015 році і стала важливою частиною AI-бізнесу Google. Це безкоштовна середовище, яке дозволяє розробникам створювати інструменти AI для вирішення широкого кола завдань. Google стверджує, що інтеграція TensorFlow в Gmail дозволяє краще персоналізувати спам-фільтри. Процес ідентифікації спаму відбувається постійно завдяки самим користувачам. Єдиного визначення спаму не існує, але AI може знайти найбільш відповіднt поняття того, що може них рахуватися.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: