fbpx
Сьогодні
21:49 06 Лют 2019

В Україні створять карту Антарктиди за допомогою космічних знімків

В Україні планують створити карту Антарктиди на основі космічних знімків у просторово-часовій динаміці.

Це передбачає меморандум, підписаний між Національним антарктичним науковим центром (НАНЦ) МОН та міжнародною компанією EOS DATA ANALYTICS, INC, що займається комплексним аналізом даних з космічних систем, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"На станції "Академік Вернадський" ми вже в партнерстві з бізнесом досліджуємо океан, нам бракувало лише погляду згори, звідки можна моніторити процеси великого просторового масштабу. Тепер завдяки ЕОС ми отримали можливість бачити Антарктиду одночасно ще й з космосу. Тож наше розуміння Антарктики та через неї загалом планети Земля стане значно глибшим та повнішим. Я дуже радий, що в Україні народжуються та працюють такі високотехнологічні сучасні компанії, саме за ними майбутнє країни", – розказав в.о. директора НАНЦ Євген Дикий.

В Україні створять карту Антарктиди за допомогою космічних знімків

Проект включатиме моніторинг льодового покриву Антарктиди, "цвітіння" моря, поширення рослинності на континенті тощо. Підписаний меморандум є прикладом першого в Україні державно-приватного партнерства щодо вивчення Землі з космосу.

Очікується, що перші результати співпраці можна буде побачити вже у березні цього року.

Раніше повідомлялося, що 6 лютого свій 23-й рік народження відзначає українська антарктична станція "Академік Вернадський".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: