fbpx
Сьогодні
13:04 06 Лют 2019

В Росії засудили свідка Єгови до 6 років колонії

Організація "Свідки Єгови" заборонена в Росії всупереч такому праву людини як свобода віросповідання, і визнана екстремістською.

Суд Орла засудив до шести років колонії лідера місцевої громади "Свідків Єгови", громадянина Данії Денніса Крістенсена. Про це повідомляє BBC. Його звинувачували в організації діяльності екстремістської організації.

Мінімальне покарання за цією статтею – шість років, які він у результаті і отримав. Деннису Крістенсену 46 років. З 2000 року він живе в РФ.

Суд постановив, що датчанин "використовував свій авторитет духовного лідера" і "забезпечував роботу організації, свідомо знаючи про її заборону". Аргументи захисту суд назвав безпідставними.

По всій Росії заведено вже більше 80 кримінальних справ проти свідків Єгови.

Масове переслідування єговістів почалося в 2017 році, коли Верховний суд РФ виніс рішення про заборону діяльності "Управлінського центру Свідків Єгови в Росії". Правозахисники критикують Росію за порушення релігійних свобод у зв'язку з забороною діяльності організації.

Тим часом російська влада висловлює стурбованість створенням Православної церкви України, називаючи це "церковним розколом". Президент РФ Володимир Путін під час святкування ювілею інтронізації патріарха РПЦ Кирила заявив про готовність "робити все" для захисту українських віруючих. Що мається на увазі під словами "робити все", він не пояснив.

Датчанин Денніс Крістенсен називає звинувачення на свою адресу абсурдом.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: