fbpx
Сьогодні
13:47 06 Лют 2019

Найбільший в Україні завод з виробництва сонячних панелей відкрили у Вінниці

5 лютого у Вінниці введена в експлуатацію перша черга заводу з виробництва сонячних панелей Kness PV. Це унікальне підприємство, яке не має аналогів ні в Україні, ні в більшості країн Європи. 

Як повідомляє прес-служба міськради Вінниці, це перший масштабний промислове виробництво сонячних панелей в Україні.

Згідно з повідомленням, на новому підприємстві на початковому етапі буде працювати 120 чоловік, середня зарплата працівників складе близько 15 тис. грн. Додатково в галузі технічних розробок, логістики, реалізації та дистрибуції залучатися ще понад 50 фахівців.

Ð' Ð'иннице оÑ'крÑ'ли крупнейший в Украине завод по производсÑ'ву солнечнÑ'х панелей 03

Площа виробничих потужностей першої черги підприємства становить 6,6 тис. кв.м. Виробнича лінія заводу розроблена в Національному інституті КНР.

Річна потужність виробництва становить 200 МВт. Загальний розмір інвестицій становить 5 млн євро. Реалізація другої черги заплановано до кінця цього року. В цілому підприємство матиме потужність 400 МВт.

Новий завод буде виробляти сонячні панелі для побутових, комерційних і промислових сонячних електростанцій. Номінальна потужність панелей від 270 до всмоктування 370 Вт. Можливе виготовлення різних типів панелей: рамкові з плівкою backsheеt і безрамкові типу скло-скло.

Ð' Ð'иннице оÑ'крÑ'ли крупнейший в Украине завод по производсÑ'ву солнечнÑ'х панелей 04

Kness – українська група компаній, яка розробляє технології і реалізує проекти традиційної та відновлюваної енергетики. Перше підприємство групи – ТОВ "Подільський Енергоконсалтинг", – було створено в 2009 році і займалося проектуванням і будівництвом об'єктів розподільчих мереж для електроенергетичних компаній і промислових підприємств. У 2012 році, в якості експерименту були втілені перші проекти по сонячній енергетиці.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: