fbpx
Сьогодні
17:49 06 Лют 2019

Безкоштовні адвокати врятували минулого року від в'язниці 280 українців

Адвокати системи безоплатної правової допомоги (БПД) в 2018 році домоглися виправдувальних вироків у 280 кримінальних провадженнях.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, інформує прес-служба відомства.

"Тільки торік нашим захисникам вдалося домогтися виправдувальних вироків у 280 кримінальних провадженнях. Це означає, що ще 280 невинних українців були врятовані від в'язниці. Якби не було наших адвокатів, всі ці люди, за часто сфабрикованими для забезпечення статистики справами, потрапили б до в'язниці, а їхні життя назавжди були б зруйновані клеймом злочинця", – зазначив Петренко.

За його словами, статистика свідчить, що за захистом своїх прав у суді в центри та бюро юридичної допомоги, яких у даний час діє 552 по всій країні, найчастіше звертаються саме незахищені категорії населення.

Як зазначив Петренко, 64,9% від кожного, хто звернувся по допомогу, становили малозабезпечені особи, 13,6% – особи з інвалідністю, 9,3% – внутрішньо переміщені особи, 8,9% – учасники бойових дій, 1,5% – діти.

Загалом, за словами міністра, в 2018 році адвокати системи БПД забезпечили захист 129 160 громадян у кримінальних, цивільних та адміністративних справах, а працівники центрів БПД в суді захистили інтереси майже 35 тисяч українців.

Крім того, зазначив Петренко, ще понад 550 тисяч українців отримали консультації та роз'яснення.

Міністр додав, що в коло осіб, що мають право на гарантовану державою правову допомогу, були додані тимчасово переміщені особи, а також розширено коло питань, щодо яких правова допомога надається учасникам АТО.

Цього року, як зазначив Петренко, таке право отримали постраждалі від домашнього насильства або насильства за ознакою статі та всі без винятку діти.

Міністр також зазначив, що з метою розширення доступу до БПД розвивається мережа дистанційних пунктів доступу до БПД і здійснюються виїзди мобільних консультаційних пунктів для прийому громадян.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: