fbpx
Сьогодні
12:58 05 Лют 2019

В Раді не набралось голосів для реформи військкоматів

На базі військкоматів планувалося створити територіальні центри комплектування і соцпідтримки

Народні депутати провалили в другому читанні законопроект №9285 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку зі створенням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі військових комісаріатів, передає РБК-Україна.

Так, документ не зміг отримати необхідну кількість голосів у ході розгляду в другому читанні, його підтримували менше 200 парламентарів. Після низки невдалих голосувань спікер ВР Андрій Парубій оголосив перерву для проведення політичних консультацій, однак після перерви законопроект так і не отримав достатньої кількості голосів.

"Проект закону №9285 оголошую відхиленим", – прокоментував глава Ради.

Відзначимо, документом пропонувалося перейменувати військові комісаріати в обласні, територіальні (місцеві) центри комплектування та соціальної підтримки в ряді законодавчих актів.

Нагадаємо, в грудні 2018-го Рада схвалила закон про реформування системи військкоматів у першому читанні. За документ після кількох невдалих спроб проголосували 238 парламентаріїв.

Реформи призову Україна розпочала зі створення Єдиного державного реєстру військовозобов'язаних. Як зазначили в МОУ, створення здійснюється відповідно до встановлених раніше термінів. Роботи планується завершити до квітня 2019 року. Передбачається електронний обмін документами з рядом органів, для швидшого і точнішого збору відомостей про військовозобов'язаних.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: