fbpx
Сьогодні
14:39 05 Лют 2019

У Славутичі побудують біоТЕЦ

До кінця 2019 року у Славутичі, що на Київщині, планують встановити біоТЕЦ на трісці електричною потужністю 12,5 МВт і тепловою потужністю 29 МВт.

Про це повідомляє прес-служба «Держенергоефективності».

БіоТЕЦ стане ще однією складовою стратегії міста повністю відмовитися від газу і перейти на альтернативні джерела енергії, зменшивши таким чином вартість теплової енергії для споживачів.

Так, створення «зеленого» енергетичного кластеру у місті розпочалося із запуску твердопаливної котельні потужністю 10,5 МВт у  грудні 2017 року.

Вже другий рік поспіль ця котельня на трісці виручає місто, особливо в опалювальні сезони, та забезпечує близько 30% потреб у тепловій енергії та гарячій воді.

За підсумками опалювального сезону 2017-2018 рр. завдяки твердопаливній котельні заміщено споживання 4,5 млн м3 газу.

При цьому, тепло із тріски дешевше для споживачів, адже реалізується за заохочувальним тарифом – 90% від тарифу на тепло з газу.

Крім того, неподалік Славутича планується висадження 1,5 тис.га енергетичної верби, що стане сировиною для роботи котельні та біоТЕЦ.  Також передбачається збільшити обсяги насаджень до  5 тис.га.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: