fbpx
Сьогодні
12:48 04 Лют 2019

Україна бойкотуватиме Універсіаду-2019 в Красноярську

Українські студенти не виступлять на зимовій Універсіаді в Красноярську. "Спортсмени за гроші платників податків не можуть виступати в змаганнях на території країни-агресора" – міністр молоді та спорту.

Про це повідомляє UA:Футбол.

Інформацію про бойкот Універсіади в Росії в коментарі ТАСС підтвердив перший заступник міністра молоді і спорту України Ігор Гоцул.

«Спортсмени України не приїдуть в Красноярськ», – сказав Гоцул.

Як відомо, у березні 2018 року міністр молоді і спорту України Ігор Жданов підписав указ про заборону українським спортсменам брати участь в усіх змаганнях в Росії.

Місяць по тому указ був скасований, але позиція міністерства залишилася незмінною – українські спортсмени за гроші платників податків не можуть виступати в змаганнях на території країни-агресора.

Зимова Універсіада-2019 пройде з 2 по 12 березня. Представники 50 країн розіграють 76 комплектів нагород в 11 видах спорту (хокей з м'ячем, біатлон, гірськолижний спорт, керлінг, лижні перегони, лижне орієнтування, сноуборд, фігурне катання, фристайл, хокей з шайбою і шорт-трек).

У 2017 році на зимовій Універсіаді в Казахстані збірна України завоювала 9 нагород (2-3-4) і зайняла 10-е місце в медальному заліку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: