fbpx
Сьогодні
09:47 04 Лют 2019

Президент прийняв делегацію Вселенського патріархату

Президент Петро Порошенко прийняв делегацію Вселенського патріархату, яка прибула в Україну для участі в літургії та чині інтронізації Предстоятеля Православної Церкви України, митрополита Київського та всієї України Епіфанія.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Глава держави подякував представникам Вселенського патріархату за участь у цій визначній події як для церковного життя і православної громади, так і для Української держави в цілому.

«Хочу передати мої найтепліші вітання та слова вдячності Його Всесвятості Вселенському Патріархові Варфоломію за цю подію. Це відбулося і стало можливим завдяки його великій любові до України та українців», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що Православна Церква України пройшла значний шлях до об'єднання та отримання Томосу про автокефалію, що стало можливим, в тому числі завдяки зусиллям екзархів Вселенського патріархату. «Сьогодні великий день для України. І я радий, що делегація Вселенського патріархату сьогодні з нами у цей день», – додав він.

Митрополит Галльський Еммануїл, у свою чергу, запевнив Главу держави у постійній підтримці України та нової Православної Церкви з боку Вселенського Патріарха Варфоломія. «Його Всесвятість рухався вперед в питанні надання автокефалії українській церкві, бо народ України звернувся з проханням про це. І Ви також були першим громадянином України, хто взяв на себе, я б сказав ризик, але у той же час і велику можливість», – сказав він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: