fbpx
Сьогодні
16:22 04 Лют 2019

Підозра у держзраді: Луценко пригрозив екс-міністрам, у тому числі й Гриценку

В Україні займуться перевіркою діяльності всіх колишніх міністрів оборони та керівників Генштабу з 1991 до 2014 років, щоб визначити, хто з них став "генератором знищення військового потенціалу" української армії.

Про це 4 лютого  в ході засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає УП.

За словами Луценка, ця справа є "політичним вироком", для причетних до роззброювання української армії.

Зокрема, генпрокурор заявив, що станом на 1991 рік Україна мала достатній військовий потенціал, третій в світі ядерний арсенал.

Голова ТСК нардеп Іван Вінник заявив, що у період, коли міністром оборони був Анатолій Гриценко (2005-2007 роки), відбувався масштабний розпродаж за безцінь військової техніки з української армії.

"Цей період характеризується масштабним розпродажем військової техніки та озброєнь. Десятки, тисячі, сотні одиниць броньованої техніки протиповітряної оборони були розпродані за копійки", – сказав Вінник.

Розслідування кримінального провадження доручене Державному бюро розслідувань.

Як повідомила заступниця голови відомства Ольга Варченко, йдеться про стаття 367 (службова недбалість), 364 (зловживання владою), 111 (державна зрада) та 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу.

Водночас, співробітниця ДБР зазначила, що слідство стосується 2000-2014 років. За її словами, наразі правоохоронці очікують встановлення розміру збитків.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: