fbpx
Сьогодні
22:52 04 Лют 2019

На Житомирщині до ПЦУ перейдуть 15 громад

Фото Reuters

На Житомирщині 15 релігійних громад провели збори та прийняли рішення щодо переходу із УПЦ Московського патріархату до єдиної Православної церкви України.

Про це повідомили у Житомирській ОДА.

Так, повідомляється, що з 15 громад чотири – села Станіславівка Романівського району, села Базар Народицького району, села Сінгури Житомирського району та села Привітів Любарського району – прийняли таке рішення під час зборів, які відбулись упродовж 31 січня-2 лютого.

За інформацією РДА, громади села Сінгури, села Станіславівка та села Базар стали першими у районах, які виявили бажання приєднатись до ПЦУ.

А громада села Привітів – вже третя громада Любарського району, яка вирішила змінити канонічну підлеглість і перейти із УПЦ Московського патріархату до єдиної української церкви.

Під час зборів у селі Базар громаді представили і нового священника ПЦУ, адже власного настоятеля Свято-Покровської церкви у громади не було із 1919 року.

Після голосування прихожани церков підписали відповідні протоколи.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: