fbpx
Сьогодні
14:14 03 Лют 2019

Шевченко в QR-коді: в Україні з'явився інтерактивний Кобзар

Інтерактивне видання "Шевченко на кожен день: з Яніною Соколовою" покликане зробити твори Кобзаря ближчими для більш широкої аудиторії.

Інтерактивну книгу із творами Кобзаря презентували у Києві, повідомляє 5 канал.

Суть видання в тому, що його можна не лише читати, а й слухати та навіть дивитися. Щоб побачити 53 відеоролики, де телеведуча Яніна Соколова декламує вірші українського поета, потрібно відсканувати QR-код за допомогою смартфона.

"Мені здається, що в кожній бібліотеці має бути така книжка, тому що це наша національна ідентичність. По-друге, наші діти, які у світі гаджетів забули про книги, нарешті знайдуть гарне поєднання. Ви направляєте мобільний телефон, і у вас автоматично випливаю я, читаю той чи інший вірш. Таким чином, в школі буде набагато простіше вчитися", – розповіла Соколова.

На 13 творів зняті промо-ролики, які відтворюють зміст віршів. На відео – архіви історичних подій або ж кадри з різних локацій столиці та інших міст України. Над короткометражками працювали молоді режисери Ярема Малащук та Роман Хімей.

"Там є деякі ролики, наприклад, де наші героїні, актриси, статисти йшли через базар ринок і читали Шевченка, є ролик, який ми знімали на вокзали. Ми намагалися знайти усім зрозумілі образи і через них ще раз актуалізувати Шевченка, який вже так набрид школярам", – розповів режисер проекту Роман Хімей.

Шевченко в QR-коді

Ідея створити інтерактивне видання з'явилася у видавця Олександра Красовицького. Твори у книзі систематизовані. Зокрема, розподілені за датами на щоденне читання. Упорядковували вірші в Інституті літератури імені Шевченка.

"Це книжка різних творів Шевченка. І тих, що входять до "Кобзаря", і тих, що не входять. І українською мовою, і російською, і з дуже великою кількістю ілюстрацій. Майже все, що він намалював, увійшло в цю книжку", – пояснив видавець Олександр Красовицький.

Видання у твердій обкладинці коштує близько 600 грн. Але у видавництві обіцяють, до Дня народження Кобзаря друком вийде бюджетний варіант. Книга матиме чорно-білий папір та м'яку обкладинку і коштуватиме 150 грн.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: