fbpx
Сьогодні
13:44 03 Лют 2019

Порошенко: ПЦУ буде незалежною від держави

Фото Reuters

Православна Церква України, відповідно до Конституції України, є і буде незалежною від держави.

Про це 3 лютого заявив президент України Петро Порошенко після церемонії інтронізації предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"ПЦУ є і буде незалежною від держави. В Україні не буде державної церкви. Цей конституційний принцип був і залишається непорушним", – заявив Порошенко.

Він додав, що "незалежність і взаємна повага відкриває шлях до справжнього партнерства держави і церкви, до нашої спільної роботи на благо країни і народу".

"У мене і у Вас, Ваше Блаженство, є спільне бачення того, що хочуть мати громадяни України. Це порядок, безпека, благополуччя", – заявив президент.

"Пропоную рівноправне і відповідальне партнерство на обраному країною шляху. У нас дуже широке поле для співпраці", – додав Порошенко.

Також він зазначив, що "високо цінує все, що вже зроблено усіма українськими церквами та релігійними організаціями – від волонтерства та підтримки армії до соціальної підтримки громадян".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: