fbpx
Сьогодні
12:30 03 Лют 2019

Москва намагається спровокувати в Україні релігійні протистояння, – Епіфаній

Російська православна церква у нашій державі є останнім форпостом російського президента, адже вона допомагає впливати на тих вірян, які відвідують її храми.

Про це в інтерв'ю виданню Радіо Свобода заявив очільник Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

"РПЦ в Україні є останнім форпостом Путіна, тому що церква проникає глибоко в душі православних українців. І ми реально бачимо, наскільки церква зомбує їх у цьому напрямку", – сказав глава ПЦУ.

Він зазначив, що багато громадян нашої країни досі до кінця не розуміють, що насправді відбувається, адже РПЦ має великий вплив і пояснює усе по-іншому. Але митрополит вірить: коли українці об'єднаються в Єдиній Помісній Православній церкві, завершиться війна на Донбасі, а Крим повернеться до нашої держави. Адже в такому разі Володимир Путін втратить усю підтримку, яка ще залишилася у нього на території України.

Зараз Росія намагається завадити українським церквам перейти до складу ПЦУ та робить спроби спровокувати у нашій державі релігійні протистояння.

"Звичайно, відбуватимуться провокації. Ми прекрасно розуміємо, що з боку Москви є певні бачення, щоби створити в Україні протистояння на релігійному підґрунті. І ми розуміємо, що будуть провокації навіть з боку певних політичних сил, котрі подаватимуть, що це та чи інша політична сила намагається захопити той чи інший храм. Але я вірю, що поступово українці не вдаватимуться до цих провокацій, бо громада повинна самостійно вирішити більшістю голосів на зібранні про те, що вона приєднується до Єдиної Помісної Православної церкви", – сказав митрополит Епіфаній.

Раніше Москва намагалася поширити чутки, що після отримання Томосу в Україні можуть початися протистояння і кровопролиття. Проте зараз ми бачимо, що майже усі переходи парафій до ПЦУ відбуваються мирно та спокійно, зазначив Епіфаній.

"Є тільки поодинокі випадки. Це провокує Московський патріархат. Вони створюють групи людей, які їздять, переконують, купують, лякають. Але я сподіваюсь, що в майбутньому ми також цього уникнемо. Бо якщо в громаді є більшість, яка хоче перейти в українську церкву, то це прагнення вже ніхто не зможе забрати", – наголосив очільник ПЦУ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: