fbpx
Сьогодні
09:49 03 Лют 2019

У 40-й день народження Епіфанія проходить інтронизація митрополита

Інтронізація митрополита Київського і всієї України Епіфанія (Думенка) відбудеться у неділю, 3 лютого 2019 року, на його 40-річчя.

"Офіційно повідомляється, що інтронізація Митрополита Київського і всієї України Епіфанія відбудеться у неділю, 3 лютого 2019 р., під час Божественної літургії у Соборі Святої Софії Київської", – зазначала перед цим прес-служба об'єднаної Православнославної церкви України (ПЦУ).

Початок о 9:00.

Також 3 лютого Епіфаній святкує день народження. Йому виповнюється 40 років.

Як він сам пояснив, проводити інтронізацію цього числа було обрано не випадково.

"Було обрано дату для того, щоб в майбутньому не святкувати день народження, а поєднувати вже і день інтронізації, і день народження. Бо в православній традиції священнослужителі не відзначають так помпезно чи урочисто свій день народження, а більшою мірою ми звертаємо увагу на день свого небесного покровителя, на день ангела", – пояснив предстоятель Радіо Свобода.

Він додав, що "тому і було вже так символічно обрано цей день 3 лютого".

За його словами, обрання його предстоятелеме ПЦУ – це "велика відповідальність, це дар Божий, яким його Господь сподобив".

"Починаючи з чернецтва, дав обітницю Богові, що буду до кінця виконувати його волю і нести послух церкві. І церква завжди покладала на мене певні відповідальні ланки служіння. І з того часу, виконуючи те, що покладала на мене церква, зрештою, на соборі мене обрали предстоятелем єдиної помісної православної церкви", – зазначив предстоятель ПЦУ.

На церемонії інтронізації предстоятеля Православної церкви України Епіфанія буде присутній почесний патріарх Філарет.

Крім того, як повідомили в прес-службі президента України, у неділю, 3 лютого, участь у літургії та чині інтронізації предстоятеля Православної церкви України в Софійському соборі в Києві прийме Петро Порошенко.

За словами Епіфанія, участь у церемонії також візьме митрополит Гальський Еммануїл – на чолі делегації представників Вселенського патріархату.

"Будуть делегації з УПЦ Канади, УПЦ в Америці, будуть представники зі святої гори Афон", – сказав в інтерв'ю Епіфаній.

Однак, за його словами, архієреї кількох церков не зможуть приїхати, так як ще розглядають питання визнання автокефалії Української православної церкви.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: