fbpx
Сьогодні
08:51 02 Лют 2019

Є підозри, що українського моряка Ейдера заразили гепатитом у СІЗО Москви, - адвокат

Ейдер Андрій, один із затриманих моряків

Адвокат Микола Полозов заявляє, що наймолодшого утримуваного в Росії українського військового моряка Андрія Ейдера могли заразити гепатитом уже в Москві.

"Є серйозні підозри, що пораненого військовополоненого Андрія Ейдера заразили в медсанчастині СІЗО Матроська тиша гепатитом В. Якщо аналізи підтвердяться, то це зовсім щось позамежне", – написав захисник на своїй сторінці у Facebook і додав текст своєї колеги Олександри Маркової.

"Офіційне підтвердження цьому буде лише на початку наступного тижня, коли я особисто побачу епікриз, який все-таки видали Андрію при переведенні з Матроської тиші до Лефортова", – вказала Маркова.

Вона підкреслила, що якщо Ейдер захворів на гепатит не у в'язниці, то до тюремних лікарів є запитання: чому в Матроській тиші вони стверджували що Андрій здоровий і готовий до переведення до Лефертова; чому від початку про хворобу ніде не вказувалось; чому лікарі не виявляли хворобу протягом 2 місяців.

"На жаль, сьогодні п'ятниця, і попереду ще цілих два дні, які тягнутимуться вічністю в очікуванні хоч якоїсь визначеності", – написала Маркова.

19-річний Андрій Ейдер був поранений разом із Василем Сорокою та Андрієм Артеменком, коли російські військові відкрили вогонь по катеру Бердянськ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: