fbpx
Сьогодні
16:07 02 Лют 2019

Якщо УПЦ МП не перейменується самостійно, то нову назву обере держава, - Мінкульт

Українська православна церква (Московського патріархату) за законом має вказати у своїй назві приналежність до Російської православної церкви.

Про це заявив директор департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України Андрій Юраш, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, якщо релігійна організація відмовиться виконувати норми про перейменування, то будуть проходити консультації з виконавчими органами, зокрема, з Міністерством юстиції. Рішення можуть бути прийняті на рівні розпоряджень уряду.

«Якщо релігійні організації не внесуть у відповідний термін зміни, то їхні статути втратять силу в частині, яка поправляє назви даних релігійних організацій», – сказав пан Андрій.

За його словами, такі релігійні організації все ще будуть юридичними особами, але залишаться без назви.

«Це відкриває можливості для держави самостійно вибрати і назвати цю релігійну організацію. Я не думаю, що це найкращий випадок для самих релігійних організацій, коли їм будуть пропонувати якісь назви», – додав представник Мінкульту.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: