fbpx
Сьогодні
17:47 02 Лют 2019

Вілкул у "зеленці": у Бердянську суд виніс рішення щодо нападника

У Бердянську міськрайонний суд обрав запобіжний захід голові "Нацкорпусу – Бердянськ" Олесандру Солощенку, якого було затримано після нападу на нардепа від "Опоблоку" Олександра Вілкула.

Про це 2 лютого повідомили у прес-центрі "Нацкорпусу-Бердянськ".

Суд ухвалив рішення задовольнити клопотання слідства і обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання строком на 60 діб.

"Голову "Національний Корпус – Бердянськ" звільнили з-під варти, до наступного судового засідання", – повідомили у "Нацкорпусі".

Під час судового засідання під будівлею суду зібралися  активісти, які вимагали "відпустити Солощенка та не чинити тиск на проукраїнські сили міста".

Відповідно до відеозапису, розміщеного на сторінці "Нацкорпусу" у Facebook, за фактом інциденту правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.296 КК (хуліганство).

Вранці у суботу Солощенко повідомили про підозру. Активіст в ході засідання повідомив, що з пред'явленою йому підозрою згоден, пише Інтерфакс-Україна. Прокурор і слідчий подали клопотання до суду про обрання Солощенка запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання.

Нагадаємо, 1 лютого у Бердянську представники "Нацкорпусу" організували акцію протесту проти приїзду Олександра Вілкула. Коли нардеп з'явився на площі перед будинком культури "Софіт", його облили зеленкою.

Сам Вілкул заявив, що на нього напали двічі, а управління СБУ по Україні отримали розпорядження організовувати напади на нього.

На думку Вілкула, "влада намагається його поламати і не допустити його виходу до другого туру виборів".

Він також заявив, що СБУ "відстежує його пересування через GPS".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: