fbpx
Сьогодні
18:51 02 Лют 2019

В Україні з’являться нові вимоги до якості інтернету

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації погодила проект наказу Адміністрації Держспецзв'язку «Про затвердження Вимог щодо рівня якості послуг із передачі даних і доступу до Інтернету» з власними пропозиціями та зауваженнями.

Про це повідомляється на сайті НКРЗІ за підсумками засідання 29 січня.

Так, у НКРЗІ вважають, що при затвердженні наказу слід урахувати європейські та міжнародні вимоги у відповідній сфері, з якими гармонізовані стандарти України.

"Наразі в країнах Європейського Союзу використовується стандарт Технічного комітету Європейського інституту стандартизації в галузі телекомунікацій ETSI 202 057 та рекомендації Міжнародного союзу електрозв'язку ITU Y.1540, ITU Y.1541, ITU Y.1545, які визначають перелік параметрів якості послуг доступу до Інтернету, встановлюють методи їх вимірювання та оцінювання. Зазначений стандарт є гармонізованим в Україні як ДСТУ ETSI EG 202 057. Крім того, у висновках та рекомендаціях звіту СЕРТ від 2013 року ECC REPORT 195 «Minimum Set of Quality of Service Parameters and Measurement Methods for Retail Internet Access Services» (розділ 10) зазначено, що мінімальні установки параметрів якості послуг мають бути використані та гармонізовані країнами CEPT", – наголосили в Нацкомісії.

Так, Комісія пропонує, зокрема, застосовувати Методи випробування показників якості послуг із передачі даних і доступу до інтернету, які визначено в ДСТУ ETSI EG 202 057, що відповідає техстандарту ЄС.

Крім того, НКРЗІ пропонує доповнити проект вимогами до показників, які характеризують повноцінність надання послуг: швидкості передавання та приймання даних; часу затримки між пакетами; варіації затримки (джиттер); втрати пакетів.

"Аналіз досвіду країн – членів Європейського Союзу свідчить, що особливу увагу приділяється саме цим показникам, котрі найбільше впливають на роботу Інтернет-додатків та є важливими для споживачів послуг", – наголосили в НКРЗІ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: