fbpx
Сьогодні
21:48 01 Лют 2019

Україна і Туреччина готують угоди про ЗВТ

Глави МЗС України і Туреччини обговорили під час зустрічі в Одесі питання щодо створення найближчим часом Зони вільної торгівлі між двома країнами, запланували проведення консультацій фахівців з метою пожвавлення торговельно-економічних відносин і підписання Угоди про соціальне забезпечення іноземних громадян, зайнятих на підприємствах обох країн.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив на прес-конференції за підсумками зустрічі з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу, повідомляє Укрінформ.

"Якщо раніше глави МЗС України і Туреччини говорили про стратегічні відносини між двома країнами, то зараз вони не просто за змістом, а й за дружньою атмосферою є особливими стратегічними відносинами. Наші країни поєднує спільне минуле, ми вирішуємо теперішні спільні проблеми, і у наших країн є, безумовно, спільне майбутнє, – зазначив Клімкін.

Він підкреслив, що співробітництво україни й Туреччини "охоплює величезні сфери – від НАТО до космосу".

"Але хочу особливо відзначити, – акцентував міністр, – що вирішили працювати над формуванням Зони вільної торгівлі. Найближчим часом відбудуться консультації експертів, а потім ми зберемось для дискусій на політичному рівні. Бо вважаємо, що обсяг товарообігу в чотири мільярди доларів дуже далекий показник від наявного потенціалу наших країн", – сказав Клімкін.

За його словами, сторони також вирішили розробити проект Угоди про соціальне забезпечення громадян України, зайнятих в економіці Туреччини, і громадян Туреччини, які працюють на підприємствах України.

Адже з кожним роком, констатував глава МЗС України, все більше українців трудяться в Туреччині й турків – в Україні.

"Вирішено провести найближчим часом відповідні консультації експертів – нам потрібна ця Угода про соціальне забезпечення, щоб українці почували себе, як вдома, у Туреччині, а наші турецькі друзі – відчували себе так само комфортно в Україні", – зазначив очільник українського МЗС.

Клімкін наголосив, що "сторони також продовжать зусилля для зміцнення перспектив у сфері військово-технічної співпраці, в тому числі вирішено створювати спільні підприємства".

"Історично склалося так, що наш військово-технічний сектор вдало доповнює турецький, і навпаки – турецький доповнює наш. Тому маємо чудову перспективу для взаємовигідного співробітництва", – підсумував глава МЗС України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: