fbpx
Сьогодні
11:57 01 Лют 2019

У Могилів-Подільському громада проголосувала за перехід в ПЦУ

Перша громада Могилева-Подільського перейшла від УПЦ МП під юрисдикцію Помісної Православної Церкви.

Відповідне рішення прийняли 28 січня на сході селищ Сонячного та Одаї, що територіально підпорядковані Могилеву-Подільському. За зміну канонічної приналежності проголосували більшість мешканців, проти – лише 4.

В Могилеве-Подольском первая церковь московского патриархата перешла в ПЦУ

Posted by Могилев-Подольский Online on Thursday, January 31, 2019

«Церкву будували за кошти моєї сімї. Велику допомогу надавала міська рада. Жителі селища допомагали зводити храм, виходили на загальну толоку. Хто носив цеглу, хто замішував цемент. Нам ніхто нічого не подарував – все самі», – розповіла Ганна Миронишена. 

Головуюча на сході села Ганна Миронишена закликала громаду Сонячного зайти до храму та спокійно розв'язувати наболіле питання без заїжджих, у форматі «лише свої». Із запрошених був лише настоятель храму, отець Сергій. «Ми, парафіяни нашої церкви, яку ми побудували власними силами, хочемо, щоби наша церква була українською! Не мала відношення до єпархії, котра служить Москві! От і все», – заявили люди.

Переважна більшість присутніх на сході мешканців Сонячного проголосували за перехід під юрисдикцію ПЦУ, проти було лише четверо. Передача ключів від храму відбулася мирно, без супротиву вже колишнього його настоятеля. Наступним кроком стане юридичне оформлення процесу волевиявлення громади.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: