fbpx
Сьогодні
09:18 01 Лют 2019

У Львові встановлять контейнери для органічних відходів

До 1 березня у Львові розташовані біля житлових будинків сміттєві майданчики обладнають спеціальними контейнерами для збору харчових відходів.

Як уточнили у департаменті з питань поводження з відходами міськради, баки для органіки з'являться лише у Франківському районі обласного центру у межах ЛКП "Південне", передає Львівський портал.

Відтак до 1 березня контейнери для харчових відходів встановлять на сміттєвих майданчиках біля 9 житлових будинків: на вул. В. Великого, Науковій та Симоненка, 3.

До весни баки для органіки мають з'явитися і на міських майданчиках для збору великогабаритних і дрібних будівельних відходів.

Органічні відходи збиратиме і возитиме до компостерів окремий сміттєвоз "Львівспецкомунтрансу". Передбачається, що станція компостування знаходитиметься поруч із майбутнім сміттєпереробним заводом.

На купівлю двох компостерів, які вміщатимуть до 20 тонн відходів і на 90% зменшуватимуть неприємний запах, у бюджеті Львова передбачили понад 2,6 млн грн.

Пілотний проект зі збору харчових і садових відходів передбачає використання компосту на власні потреби міста, пояснюють у департаменті з питань поводження з відходами, додаючи, що рішення щодо реалізації добрива населенню може бути розглянуте після аналізу проекту.

Коли саме в інших районах Львова з'являться окремі контейнери для органіки, поки невідомо, адже для цього потрібне окреме рішення мерії. Наразі біля будинків львів'ян є баки для роздільного збору скла, пластику, змішаних відходів, подекуди є ще облаштовані контейнери для паперу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: