fbpx
Сьогодні
11:31 01 Лют 2019

Родичі жертв катастрофи MH17 подали позов проти РФ і Путіна

Родичі жертв збитого над Донбасом малайзійського Boeing рейсу MH17 подали до Європейського суду з прав людини груповий позов проти Росії і президента Володимира Путіна.

Як повідомив адвокат Джеррі Скіннер, число позивачів вже збільшилася до 291, пише УНІАН з посиланням на Ехо Москви.

"Ми починали роботу з невеликим числом громадян Малайзії і Австралії, з якими з самого початку я встановив контакт. Тепер до нас приєдналася велика кількість родичів загиблих, і наш позов став найбільшим. Разом з родичами у нас в позові зараз 291 чоловік", – розповів він. 

Відзначається, що Скіннер подав до Європейського суду з прав людини позов проти РФ і особисто Путіна на 330 мільйонів доларів від особи родичів загиблих під час аварії рейсу. Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 роки над окупованою бойовиками території Донецької області. Загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. Більшість загиблих (196 осіб) – громадяни Нідерландів.

Спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, надала додаткові докази ключової ролі Росії в трагічної катастрофи рейса MH17. Група прийшла до висновку, що зенітний ракетний комплекс "Бук", пострілом з якого був збитий літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ, що дислокується в Курську.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: