fbpx
Сьогодні
08:49 01 Лют 2019

Німеччина направила військовий корабель в Чорне море

Військовий корабель військово-морських сил ФРН, плавуча база Werra, в лютому вирушить в Чорне море в рамках постійної протимінної групи НАТО.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на представника міністерства оборони ФРН.

Судно відвідає два болгарських порти – Бургас і Варну. "Розміщення інших кораблів ВМФ Німеччини в Чорному морі не передбачено", – заявив представник військового відомства.

Після захоплення російським спецназом 25 листопада 2018 року трьох українських військових кораблів в безпосередній близькості від Керченської протоки НАТО засудила мілітаризацію українського півострова Крим, включеного російською владою, і заявила, що уважно спостерігає за розвитком ситуації в Чорному морі. "НАТО повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, включаючи її право на судноплавство в своїх територіальних водах", – написала в своєму Twitter 25 листопада прес-секретар Північноатлантичного альянсу Оана Лунгеску.

6 грудня 2018 років через Дарданелли в Чорне море перейшов десантний корабель USS Fort McHenry ВМС США. 18 грудня в порт Одеси зайшов розвідувальний корабель ВМС Великобританії HMS Echo. 9 січня 2019 року голова представництва України при НАТО Вадим Пристайко оголосив, що до проходу в Чорне море готується група кораблів НАТО під керівництвом Нідерландів. При цьому згідно з Конвенцією Монтре від 1936 року воєнні кораблі не чорноморських країн мають право перебувати в акваторії Чорного моря не більше 21 діб.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: