fbpx
Сьогодні
15:10 31 Січ 2019

Європарламент визнав Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели

Депутати Європарламенту ухвалили резолюцію, в якій визнали опозиційного лідера Венесуели Хуана Гуайдо законним лідером країни.

Про це повідомляє прес-служба Європарламента.

За визнання екс-голови Національної асамблеї Венесуели законним лідером країни проголосували 439 парламентаріїв, "проти" висловилися 104 людини.

Ще 88 чоловік утрималися від голосування.

"Депутати Європарламенту засуджують жорстокі репресії та насильство, що призводять до загибелі, і вимагають від де-факто венесуельської влади припинити всі порушення прав людини, притягнути винних до відповідальності і забезпечити повну повагу всіх основних свобод і прав людини", – йдеться у резолюції.

Депутати закликали главу дипломатії ЄС Федеріку Могеріні і держави-члени також визнати Гуайдо єдиним законним тимчасовим президентом країни, поки не будуть скликані нові президентські вибори в країні.

"Після визнання Хуана Гуайдо, ЄС та його держави-члени повинні також визнати представників, призначених легітимною владою", – зазначили євродепутати.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: