fbpx
Сьогодні
11:46 31 Січ 2019

Влада ОАЕ хакнула сотні айфонів активістів, дипломатів та іноземних лідерів для стеження

Група екс-розвідників США, які тепер працюють в Об'єднаних Арабських Еміратах, "зламала" iPhone сотні активістів, дипломатів та іноземних лідерів за допомогою складного шпигунського інструменту під назвою Karma.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на оперативні документи, які потрапили у розпорядження видання.

Кіберінструмент дозволив маленькій країні Перської затоки розпочати постійний моніторинг за сотнями "цілей".

З 2016 року влада ОАЕ слідкувала навіть за еміром Катару та турецьким високопосадовцем, а також за правозахисником та лауреатом Нобелівської премії в Ємені.

Karma, як повідомляється, використовувалась підрозділом наступальних кібероперацій в Абу-Дабі. Про існування Karma та хакерського підрозділу під назвою Project Raven раніше було невідомо.

Екс-працівники Raven описали Karma, як інструмент, який може на відстані надавати доступ до iPhone, одразу після завантаження номера телефону або облікового запису електронної пошти в автоматизовану систему таргетингу.

Втім, цей інструмент має певні обмеження: він не працює на пристроях Android і не перехоплює телефонні дзвінки.

У 2016 та 2017 роках Karma використовувалась для отримання фотографій, електронних листів, текстових повідомлень та інформації щодо місцезнаходження iPhone, за власниками яких стежили. Інструмент також допомагав хакерам отримувати збережені в пристроях паролі. 

Видання зазначає, що наразі невідомо, чи залишається Karma у використанні.

Колишні оперативники сказали, що оновлення Apple, які вийшли в 2017 році, зробили Karma набагато менш ефективною.

Розкриття інформації про Karma та підрозділу Raven відбувається в умовах загострення гонки кіберозброєнь, в якій такі суперники, як Катар, Саудівська Аравія та ОАЕ, змагаються за найбільш досконалі хакерські інструменти та персонал.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: