fbpx
Сьогодні
22:51 31 Січ 2019

Порятунок Павла Гриба: ЄС закликав Росію надати медичну допомогу, ОБСЄ обіцяє залучити Червоний Хрест

Прес-секретар зовнішньополітичної служби ЄС Майя Косьянчич заявила, що ЄС очікує надання медичної допомоги політв'язням Павлу Грибу та Едему Бекірову.

Про це повідомляє прес-служба ЄС.

"Павло Гриб, людина з інвалідністю, 20-річний громадянин України, був викрадений 24 серпня 2017 в Білорусі і затриманий російськими властями без явних звинувачень. Європейський Союз очікує, що він буде негайно звільнений та отримає доступ до спеціального медичного лікування, яке йому необхідно" , – зазначила прес-секретар.

Також ЄС вимагає звільнити кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

"Пан Бекіров також потребує щоденної медичної допомоги з урахуванням стану здоров'я. Ми очікуємо, що він буде звільнений без затримок та отримає доступ до термінової і належної медичної допомоги", – заявила Косьянчич.

У свою чергу український омбудсмен Людмила Денісова звернулась до Координатора ОБСЄ посла Тоні Фріша із проханням посприяти надати лікування політв'язню Павлу Грибу Про це вона повідомила у Facebook.

"Тоні Фріш пообіцяв мені звернутися до представників МКЧХ (Міжнародного Комітету Червоного Хреста, – Ред.), щоб вони у свою чергу відвідали в'язня Кремля Павла Гриба і за можливості допомогли з наданням кваліфікованого обстеження та подальшого лікування", – йдеться у повідомленні.

Денісова також наголосила на необхідності лікування поранених моряків та можливості їх переведення для розв'язання цього питання до третьої (нейтральної) країни.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: