fbpx
Сьогодні
18:10 31 Січ 2019

ООН проголосила 2019-й роком таблиці Менделєєва

2019 рік проголошено Генеральною асамблеєю ООН Міжнародним роком Періодичної таблиці хімічних елементів у зв'язку з 150-річчям з дня створення цієї таблиці Дмитром Івановичем Менделєєвим.

Про це повідомляє прес-служба ЮНЕСКО.

"Періодична система хімічних елементів – одне з найбільш важливих наукових досягнень, що відбиває суть не тільки хімії, але також фізики, біології та інших дисциплін. Вона являє собою унікальний інструмент, що дає вченим можливість передбачати появу та властивості елементів на Землі і у Всесвіті в цілому", – заявив Жан-Пол Нгома-Абіага, програмний фахівець, координатор заходів в рамках святкування Року в ЮНЕСКО.

Він зазначив, що ця ініціатива, поряд із заходами по всьому світу, підкреслює важливість Періодичної таблиці для науки, технологій та сталого розвитку людства.

Святкування у 2019 році Міжнародного року періодичної таблиці хімічних елементів покликано віддати належне новітнім передовим відкриттям, зокрема відкриттю в результаті тісного міжнародного наукового співробітництва чотирьох надважких елементів періодичної таблиці Менделєєва з атомними номерами 113 (Ніхон), 115 (Московія), 117 (теннесін) і 118 (оганессон) і присвоєння їм назв.

Міжнародний рік періодичної таблиці хімічних елементів стане продовженням тематики Міжнародного року хімії (2011 р.) і Міжнародного року кристалографії (2014 г.). Проведення цього року також дасть ЮНЕСКО можливість активно сприяти популяризації фундаментальних наук в інтересах сталого розвитку, в тому числі завдяки Міжнародній програмі ЮНЕСКО з фундаментальних наук (МПФН).

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: