fbpx
Сьогодні
13:34 31 Січ 2019

В UNIT.City презентували перший великий огляд по українській ІТ-індустрії

29 січня в інноваційному парку UNIT.City відбулася презентація TECH ECOSYSTEM GUIDE TO UKRAINE 2019 – першого всеохопного огляду української ІТ-індустрії.

Посібник містить більше ніж сто сторінок та вісім великих розділів. А саме: топ-компанії (продуктові та сервісні), перспективні стартапи, найактивніші фонди і найбільші інвестиційні угоди, акселератори, R&D-центри, міські кластери та коворкінги, освітні програми, державні ініціативи, спільноти та події тощо. За словами організаторів проекту, такі огляди має кожна велика ІТ-держава або місто. Серед кращих прикладів – Нідерланди, Ізраїль, Барселона та Берлін.

Ознайомитися та завантажити гайд можна за посиланням.

На перших сторінках автори наводять головні показники української ІТ-індустрії за 2017-18 рр. Так, за даними дослідницької компанії App Annie, кожна п'ята глобальна компанія, яка працює у галузі розроблення ПЗ для мобільних платформ має офіс в Україні. За даними дослідження The State of European Tech 2018, в Україні налічується майже 185 тисяч розробників. А за власними підрахунками авторів на сайті AIN.UA, минулого року українським стартапам вдалося залучити понад $290 млн інвестицій.

Макс Яковер, СЕО та керівний партнер UNIT.City заявляє, що "метою було створити продукт, який українці би брали із собою на міжнародні заходи та, разом із презентацією свого проекту, представляли країну та її досягнення за останні роки. Адже від іміджу країни також залежить успіх бізнесу". 

презентація UNIT.city

Яковер переконаний, що путівник допоможе переконати міжнародних партнерів відкривати та розширювати в Україн свій інноваційний бізнес.

Ярослава Джонсон, президент та СЕО Western NIS Enterprise Fund, підкреслює важливість такого наочного підтвердження для України: «Необхідно, щоб міжнародні партнери володіли якомога більшою інформацією та мали доступ до проривних місцевих стартапів та підприємців. Технологічний сектор має стратегічне значення для української економіки та може змінити те, як Україну сприймають у світі в часи цифрової трансформації».

Україна на IT-ринку

  • Україна – найбільший експортер IT-послуг в Європі.
  • Країна займає 24 місце в світі по привабливості розробки ПО. При цьому українські розробники – на 11 місці в рейтингу 50 країн з найкращими програмістами за версією порталу HackerRank. А фрілансери з України займають сьоме місце за якістю і ефективності в світі.
  • За даними UNIT.City, український експорт IT-послуг складе $ 5,4 млрд в 2020 році і $ 8,4 млрд в 2025 році.
  • Більше 110 міжнародних компаній і стартапів відкрили R&D офіси в Україні, з них більше половини знаходяться в Києві. Найбільші партнери – США(45% компаній), Євросоюз і Ізраїль. Експертиза українських R&D-центрів охоплює ігри, електронну комерцію, інтернет речей, а також роботу з великими даними і штучним інтелектом.
  • Більше 20 міст створили свої IT-кластери. Найбільші – Lviv IT Cluster, Kharkiv IT Cluster і Kyiv IT Cluster.
  • У 2017 році компанії і стартапи з України та українським корінням уклали 44 угоди на загальну суму в $265 млн – рекордний показник для галузі.
  • В Україні працює близько 185 000 розробників і 4000 IT-компаній. Технологічний сектор став другою галуззю з експорту країни в 2018 році.
  • В Україні свої офіси має 20% компаній світових лідерів. Серед них – Microsoft, Samsung, ABBY, Huawei та інші.

Ініціаторами створення гайду виступили інноваційний парк UNIT.City та фонд WNISEF. Підтримку проекту надали такі компанії, як Depositphotos, Sigma Software, SoftServe та O2ІТ.

UNIT.City – перший інноваційний парк в Україні. Місце, де створюється екосистема та інфраструктура для розвитку бізнесу в сфері високих технологій й креативних індустрій. 

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – фонд прямих інвестицій з капіталом $150 млн, заснований за фінансування уряду США через USAID. З 2015 року реалізовує програму міжнародної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму $35 млн, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: