fbpx
Сьогодні
17:06 31 Січ 2019

На Prometheus запустили курс по протидії булінгу в школі

На освітній онлайн-платформі Prometheus відкрили реєстрацію на безкоштовний онлайн-курс "Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти".

Булінг (цькування) – тривожна тенденція, особливо для сучасного дитячого середовища. За результатами дослідження, проведеного UNICEF у 2017 році, 67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу (цькування) впродовж останніх трьох місяців, а 24% дітей стали жертвами цього явища.

Курс допоможе розібратися, що таке булінг, які його прояви та як правильно на нього реагувати. Він надає практичній інструменти протидії булінгу в закладі освіти.

Курс дасть відповіді на наступні питання:

  • Як організувати системну роботу з протидії та попередження булінгу (цькування) в закладі освіти?
  • Як діагностувати наявність булінгу (цькування) в колективі?
  • Який алгоритм дій у разі його виявленні?
  • До кого звертатись по допомогу?
  • Які практичні інструменти має знати кожен на випадок, якщо він/вона стає учасником булінгу (цькування) в освітньому процесі?
  • Як вчителю вберегти себе від вигорання під час роботи з ситуацією? Як запровадити системну протидію булінгу (цькування) в закладі освіти?
  • Які практичні інструменти створення безпечного середовища в закладі освіти?

Зареєструватись можна за цим посиланням.

Цей курс підготовлений в рамках створення національної системи протидії та попередження булінгу (цькування) в закладах освіти Міністерством освіти і науки України за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" та українського громадського проекту масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: