fbpx
Сьогодні
17:27 31 Січ 2019

На Донеччині поліція встановила особу бойовика, який розстрілював громадян в окупованому Слов’янську

Поліція Донеччини встановила особу 36-річного чоловіка, якого підозрюють у страті людини в Слов'янську під час окупації міста бойовиками в 2014 році.

Як повідомили в прес-службі регіональної поліції, слідчим не одразу вдалося відновити картину вбивства 31-річного жителя Слов'янська, бо «тривалий час свідки відмовлялися надавати свідчення, побоюючись повернення бойовиків».

У підсумку поліція встановила, що бойовики затримали загиблого після того, як той виніс із покинутого будинку футболку та штани, а згодом відвезли його до будівлі міліції.

«Бойовики, що ховалися за позивними, винесли йому смертний вирок. Чоловіку покликали священика та дали 100 г горілки, після чого вивели у сусідню камеру та прямо в ізоляторі тимчасового тримання розстріляли з автоматів. Тіло вивезли у морг, після чого поховали в загальній могилі. При цьому батькам сказали «не хвилюйтеся, потримаємо та відпустимо», — йдеться у повідомленні.

За даними поліції, чоловіка стратив 36-річний не судимий місцевий житель, який «став катом з ідеологічних міркувань». Правоохоронці встановили, що він також причетний до «низки подібних злочинів», зокрема до катування людей.

«Усі протиправні діяння задокументовані, а підозрюваний заочно притягується до відповідальності за ст. 115 (умисне вбивство), ст. 146 (викрадення людини або незаконне позбавлення волі ) та ст. 260 (участь в незаконних збройних формуваннях) Кримінального кодексу України», — додали в поліції.

Наразі підозрюваний переховується на окупованій частині Донбасу. Він оголошений в розшук.

Правоохоронці наголосили, що продовжують розслідувати обставини смерті людей, тіла яких були ексгумовані з братських могил у Слов'янську після звільнення міста в 2014 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: