fbpx
Сьогодні
10:55 31 Січ 2019

Чистоту повітря в Україні будуть визначати по-новому

Наявна система не дає змоги отримувати оперативну інформацію про концентрації забруднення речовин

Міністерство екології та природних ресурсів України підготувало проект постанови щодо нової системи моніторингу повітря. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу Кабінету міністрів.

Глава Мінекології Остап Семерак підкреслив, що сьогодні існує необхідність у реформуванні діючої системи моніторингу атмосферного повітря, оскільки наявна не дає змоги повною мірою отримувати оперативну інформацію про концентрації забруднення речовин та вживати оперативних заходів реагування.

"В Україні ця проблема вкрай актуальна і навіть не потребує додаткової аргументації. Впровадження системи моніторингу забезпечить право українців на отримання інформації про стан навколишнього природного середовища. Крім того, дасть можливість громадянам брати участь у розробленні та формуванні політики щодо покращення моніторингу", – пояснив міністр.

Семерак зазначив, що нова система базується на імплементації стандарту і моделі ЄС і є виконанням Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. 

Міністр також підкреслив, що запуск системи моніторингу забезпечить оперативний збір інформації та оцінку інформації про стан атмосферного повітря, а це дасть можливість для прийняття ефективних управлінських рішень та забезпечення контролю.

У всьому світі щорічно через наслідки впливу забрудненого повітря гинуть близько семи мільйонів осіб.

Державною гідрометеорологічною службою (МНС) здійснюються спостереження за забрудненням атмосферного повітря у 53 містах України на 162 стаціонарних, двох маршрутних постах спостережень та двох станціях транскордонного переносу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: