fbpx
Сьогодні
12:18 31 Січ 2019

Батько Павла Гриба: Якщо зараз терміново не зробити операцію, він просто помре

Батько політв'язня Павла Гриба Ігор Гриб заявив, що якщо його синові терміново не зробити операцію, він помре.

Про це повідомляє Настоящее время.

"Перед тим, як Павла викрали у 2017 році, він готувався до операції. Зараз 2019 рік. Більш ніж півтора року він перебуває за ґратами. Там, де його били, де над ним знущались, там де постійний психологічний тиск, нелюдські умови. А я хочу всім нагадати, що він інвалід з дитинства. Якщо зараз терміново не зробити операцію, він просто помре", – сказав Ігор Гриб.

За словами Ігоря Гриба, по аналізах, які зроблені російськими медиками, український професор Василь Притуло, який Павла лікує з самого дитинства, зробив медичний висновок щодо прогресування його хвороби.

"У Павла зараз з'явилися нові хвороби, як початкова стадія цирозу печінки. Коли він вчора був у невропатолога, то невропатолог сказав, що у нього є симптоми хвороби Альцгеймера. Дружина сказала, що лікар був шокований станом його здоров'я", – сказав батько.

У Росії зараз перебуває матір Павла. За кілька місяців їй дозволили тільки одне побачення з сином – через скло.

Раніше, Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила  що український політв'язень Павло Гриб знаходиться на межі життя та смерті.

Україна повідомила ЄС про критичний стан здоров'я політв'язня Павла Гриба.

Про це у Twitter повідомив посол України при ЄС Микола Точицький у середу ввечері.

"Закликаємо ЄС посилити тиск на РФ з тим, щоб негайно надати Павлу необхідну медичну допомогу. Тільки рішучими спільними зусиллями зможемо врятувати його", – зазначив дипломат.

Павло Гриб страждає портальною гіпертензією. Це синдром підвищеного тиску, який може викликати внутрішню кровотечу. Він потребує щоденного прийому спеціальних ліків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: