fbpx
Сьогодні
19:40 30 Січ 2019

Акція "Хто замовив Гандзюк?" перед форумом Порошенка: Стерненко виграв суд по адмінпротколу

Дніпровський райсуд Києва 30 січня закрив адміністративну справу проти активіста Сергія Стерненка. Справу відкрили 29 січня через проведення акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" перед форумом "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" у Міжнародному виставковому центрі в Києві, на якому чинний президент України Петро Порошенко оголосив про намір балотуватися на другий строк.

На Стерненка склали адмінпротокол за ст. 185-1 (порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій) Кодексу України про адміністративні правопорушення, повідомляв він у Facebook. За словами активіста, поліція зробила це через те, що про проведення акції не повідомили.

"Абсолютно незаконний протокол, адже норми, яка б установлювала порядок та форму повідомлення, просто немає", – заявив він.

Суд не виявив у діях Стерненка складу адміністративного правопорушення. Постанову можна оскаржити протягом 10 днів.

Причому на сторінці ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" наголосили: "Вже сьогодні, менш ніж за добу, відбувся суд за цією справою. Тут слід згадати, що завтра буде рівно півроку, як шукають замовників вбивства Каті. Сергій відстояв своє право задавати владі незручні запитання – суд не виявив у його діях складу адміністративного правопорушення".

Також друзі Гандзюк нагадали, що сьогодні також рівно рік з початку судів над антикорупціонером Віталієм Шабуніним. За побиття псевдожурналіста Всеволода Філімоненка йому загрожує до 5 років в'язниці.

"Поки ми чекаємо відповіді на питання "Хто замовив Катю Гандзюк?" та напади на багатьох інших громадських активістів, правоохоронці з усіх сил намагаються показати, як вони працюють, "шиючи" абсолютно безглузді звинувачення для громадських активістів", – вважають активісти.

Читайте, як проходило піротехнічне шоу із банером "Хто замовив Катю Гандзюк?" біля Міжнародного виставкового центру, де проходив форум БПП. На ньому Порошенко оголосив, що йде на другий термін.

Напередодні акції, 28 січня, на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо розслідування справи Катерини Гандзюк батько активістки виступив зі зверненням, у якому назвав імена політиків, які, на його думку, причетні до замовлення вбивства його доньки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: