fbpx
Сьогодні
09:11 30 Січ 2019

США розпочали виробництво ядерних боєголовок малої потужності

У штаті Техас завод з виробництва ядерного зброї почав збирати перший серійний зразок W76-2 – ядерної боєголовки малої потужності.

Про це повідомили в Національному управлінні ядерної безпеки (NNSA), передає DW.

В американському федеральному агентстві зазначили, що початок виробництва "свідчить про здатність NNSA досягти суттєвої програмної віхи" у реалізації "масштабної національної ініціативи в області безпеки".

Заходи тривають у рамках огляду ядерної стратегії Пентагону, ініційованого адміністрацією Дональда Трампа в 2018 році.

"NNSA працює над тим, щоб завершити виробництво першої партії боєголовок W76-2 і передати їх ВМС до кінця 2019 фінансового року (до 30 вересня, – ред.)", – розповіли в Національному управлінні ядерної безпеки.

Ядерна боєголовка W76-2 (5-7 кілотонн у тротиловому еквіваленті) використовуватиметься у триступеневих твердопаливних балістичних ракетах Trident 2, якими озброєні американські підводні човни. Пентагон має 14 ракетоносців, які несуть по 24 ракети Trident 2.

C 1970-х років вони були обладнані ядерними боєголовками W76-0. У 2008 році їх вирішили осучаснити до рівня W76-1 потужністю близько 100 кілотонн. Боєголовку W76-2 створили на базі існуючої шляхом зняття другої ступені.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: