fbpx
Сьогодні
10:55 30 Січ 2019

Конгрес вимагає від Мінфіну США пояснити, чому зняли санкції з компаній Дерипаски

Глави трьох комітетів парламенту вимагають обґрунтувати рішення зняти санкції з трьох російських компаній, пов'язаних з російським олігархом Олегом Дерипаскою.

Відповідний лист опублікували на сайті Фінансового комітету нижньої палати Конгресу США.

"Надсилаємо офіційний запит на отримання документів, які стосуються процесу прийняття рішення, що призвело до виключення зі списку санкцій, запроваджених Управлінням контролю за іноземними активами Мінфіну США проти (російських компаній – ред.) EN+, "Русал" та "ЄвроСібЕнерго", – зазначається в документі.

Вони вимагають надати всі документи до 5 лютого. Лист підписав глава Фінансового комітету Максін Вотерс, керівник Комітету з питань розвідки Адам Шифф, а також глава Комітету в закордонних справах Еліот Енгел.

Троє демократів нагадали, що зазначені російські компанії пов'язані з наближеним до Кремля російським олігархом Олегом Дерипаскою, хоча формально частка його акцій зменшена в пакетах компаній.

У листі також написали, що Дерипаска пов'язаний з президентом РФ Путіним та екс-менеджером кампанії Трампа Полом Манафортом, який є фігурантом розслідування Мюллера щодо втручання Росії у вибори в США.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: