fbpx
Сьогодні
14:34 30 Січ 2019

Facebook пропонує користувачам $20 на місяць з бонусами за встановлення VPN

Facebook платить своїм користувачам за встановлення додатку VPN Facebook Research, який дозволяє відстежувати поведінку користувача і фіксувати його споживчі звички.

Про це йдеться в розслідуванні TechCrunch.

Программа працює з 2016 року – взяти участь в ній можуть користувачі від 13 до 35 років.

Встановивши VPN-сервіс Facebook платить $20 на місяць, а також виплачує бонуси за залучення нових користувачів.

Спеціаліст з безпеки компанії Guardian Mobile Firewall Вілл Штрафах на прохання видання вивчив код Facebook Research і прийшов до висновку, що програма надає співробітникам Facebook майже необмежений доступ до пристрою користувача.

Йдеться про історію пошуку в браузері, особистих повідомленнях у соцмережах (не тільки в Facebook) і інформацію про місцезнаходження.

Facebook фактично підтвердив підсумки розслідування видання, заявивши, що пропонує користувачам брати участь в дослідженні на добровільній основі.

"Як і багато інших компаній, наша запрошує користувачів взяти участь в дослідженнях, які допоможуть нам зрозуміти, що і як ми можемо зробити краще. Мета даного дослідження – допомогти Facebook зрозуміти, як люди користуються своїми смартфонами. І ми надали учасникам достатньо інформації про тип даних, які збираємо", – відповіли у компанії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: