fbpx
Сьогодні
14:12 30 Січ 2019

Держава втричі збільшує виплати по догляду за новонародженими

Фото teddyclub.info

З січня 2019 року починає діяти рішення про зростання виплат по догляду за новонародженими на 1626 гривень на місяць. 

Про це повідомляє прес-центр Кабміну.

Відтепер, батьки, у яких народилась дитина, зможуть отримати 2486 гривень державної допомоги щомісяця, а не 860 грн як раніше.

Зазначається, що ці кошти передбачені в межах програми державного відшкодування витрат молодих сімей на муніципальних нянь.

Водночас отримувати таку допомогу зможуть не лише батьки, які мають намір найняти няню, але й ті, хто планує брати декретну відпустку на 3 роки.

"Це додатково до щомісячних виплат на дитину, які жінка законно отримуватиме впродовж трьох років декретної відпустки. Ця компенсація виплачуватиметься управлінням соціального захисту населення наприкінці кожного місяця і автоматично переглядатиметься щороку відповідно до прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років", — йдеться у повідомленні.

Крім цього, там сподіваються, що виплата таких компенсацій стимулюватиме молодих батьків наймати нянь та збільшувати зайнятість населення.

"Як це виглядатиме на практиці? Мама самостійно обирає няню, укладає з нею цивільно-правовий договір, який, до слова, не потребуватиме нотаріального завірення. Далі мама має подати документи в управління соціального захисту населення для оформлення компенсації послуги "муніципальна няня", — пояснюють на сайті уряду.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: