fbpx
Сьогодні
10:07 29 Січ 2019

Facebook посилить боротьбу з фейками до виборів в Україні

Facebook створить спеціальний штаб, щоб протистояти дезінформації та поширенню несправжніх новин перед парламентськими виборами, що відбудуться навесні в Євросоюзі, Україні, Ізраїлі та Індії.

Таку заяву зробив представник   компанії Нік Клегг, перед європейськими політиками, повідомляє "Голос Америки". Компанія навесні створює "центр з операцій, який опікуватиметься захистом виборів". Центр розташовуватиметься в Дубліні, зауважив Клегг, виступаючи перед європейськими посадовцями 28 січня.

A Discussion with Nick Clegg

A Discussion with Nick Clegg moderated by Ryan Heath, live from Brussels.

Posted by Facebook app on Monday, January 28, 2019

 

Раніше компанія вже організовувала окремий центр, щоб протистояти дезінформації на проміжних виборах у США а також протягом президентських виборів в Бразилії.

Діяльність компанії привернула увагу європейських політиків через свій обсяг. Кожного дня 100 мільярдів повідомлень проходить через сервіси Facebook, заявив посадовець.

Клегг нагадав про успішну зупинку компанією несправжніх російських акаунтів, які діяли в Україні.

В рамках нової програми захисту виборів, Facebook також змінить правила, що стосуються політичної реклами. Так, компанія повідомлятиме імена тих, хто сплачує за ту чи іншу політичну рекламу, що стосується кандидатів, або важливих політичних питань, а також зберігатиме політичну рекламу в публічному доступі протягом семи років.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: