fbpx
Сьогодні
11:55 29 Січ 2019

Dragon Capital: Зростання ВВП України сповільниться до 2,5%

Зростання ВВП України в 2019 році сповільниться до 2,5% в порівнянні з прогнозованими Європейською бізнес асоціацією (ЄБА) у 2018 році 3,4%, повідомив глава інвестиційної групи "Драгон Капітал", президент ЄБА Томаш Фиальте.

Про це з посиланням на Інтерфакс-Україна повідомляє БізнесЦензор.

"База порівняння висока, особливо в АПК, де ми оцінюємо зростання в 2018 році на рівні 8%. Цього року очікуємо в сільському господарстві невелике зниження", – пояснив він на зустрічі ЄБА, присвяченій очікуванням 2019 року, в Києві у вівторок.

На думку Фіали, зростання в цьому році буде забезпечено за рахунок триваючого збільшення споживання.

Як зазначив глава "Dragon Capital", такі орієнтовані на споживання сектора, як нерухомість, ринок реклами, товарів народного споживання, що демонстрували в минулому році зростання на рівні 20% і вище, можуть зберегти його і в нинішній році.

Фіала відзначив, що за оцінками "Dragon Capital", номінальний ВВП України в 2018 році досяг $130 млрд, що істотно вище $91 млрд в 2015 році, але все ще сильно поступається $183 млрд в 2013 році.

Він додав, що інвестгрупа очікує зниження інфляції в 2019 році з 9,8% до 7,5% і очікує зменшення Нацбанком облікової ставки з нинішніми 18% до 16-15%, проте переважно в другому півріччя.

Серед основних викликів 2019 роки він назвав президентські і парламентські вибори, необхідність обслуговування пікових виплат за держборгом при погіршенням ринку запозичень, збереження співпраці з МВФ і загрозу припинення транзиту російського газу з 2020 року, Який приносить Україні щорічно $ 3 млрд.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: