fbpx
Сьогодні
09:53 28 Січ 2019

YouTube розпочинає боротьбу проти "теорій змови" та адептів пласкої Землі

Відеохостинг YouTube розпочинає боротьбу з контентом, який несе в собі дезінформацію.

Це відбудеться в рамках пілотного експерименту для користувачів зі США, передає The Verge.

Таикй відеоконтент буде визначено як "контент на межі" – ролики які формально відповідають правилам хостингу, але знаходяться "на межі" порушення.

Подібні матеріали відтепер будуть з'являтися серед рекомендацій набагато рідше.

За словами представників YouTube, зміни зачіпають "1% відео, розміщеного на платформі".

"Ми почнемо рідше показувати в рекомендаціях "контент на межі", який може нашкодити користувачам, наприклад, рекламу чудодійних ліків від серйозних хвороб, заяви прихильників плоскої Землі або недостовірну інформацію про події 11 вересня", – йдеться в заяві компанії.

На думку відеохостинга, дані зміни уособлюють собою "компроміс між виконанням прямих обов'язків перед користувачами і свободою слова".

При цьому представники YouTube підкреслюють, що зміни вплинуть тільки на можливість потрапити в список рекомендацій, а не на самі "спірні" відеоматеріали, розміщені на платформі.

Крім того, якщо користувач підписаний на канал, який поширює дезінформацію, то такий контент з нього як і раніше буде відображатися в стрічці рекомендацій.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: