fbpx
Сьогодні
11:12 28 Січ 2019

У Кремлі натякнули, що готові віддати Японії Курили в обмін на зняття санкцій

Росія готова розглядати підписання мирного договору з Японією, який передбачає передачу Курильських островів, у разі скасування санкцій.

Про це заявив речник російського президента Дмитро Пєсков в ефірі телеканалу "Росія-1".

"Вони підтримують режим санкцій, і це одна з ситуацій, яка дуже сильно заважає підписанню договору", – заявив Пєсков.

При цьому, за його словами, це не означає, що переговорний процес зайшов у глухий кут.

Як заявив Пєсков, Росія відчуває "потужний ривок" у двосторонніх відносинах.

22 січня в Москві пройшов черговий раунд переговорів між президентом Росії Володимиром Путіним і прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, в ході якого обговорювалися теми укладення мирного договору між країнами і приналежності Курильських островів.

Після переговорів Пєсков заявив, що Кремль "поки що не фіксує будь-яких змін у позиції Японії". Нова зустріч голів держав орієнтовно відбудеться в червні 2019 року.

Головним питання переговорів є чотири острови Курильської гряди (Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї), які викликають територіальні суперечки між двома країнами з кінця Другої світової війни.

Тоді Радянський Союз анексував ці території. У 1956 році СРСР і Японія підписали декларацію про завершення бойових дій, однак мирний договір так і не був підписаний.

14 листопада після зустрічі лідерів Росії та Японії речник російського президента Дмитро Пєсков розповів про плани повернутися до декларації 1956 року, за якою Москва погоджувалася передати японській стороні два з чотирьох островів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: