fbpx
Сьогодні
17:39 28 Січ 2019

"Суд" відмовився скоротити термін Балуху, він не проситиме про помилування

В окупованому Росією Криму "Верховний суд" відмовив у перерахунку терміну ув'язнення політв'язня Володимира Балуха, про що клопотав захист.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група .

"Верховний суд" Криму відмовив захисту Володимира Балуха в перерахунку терміну його покарання… На думку захисту, українцю неправильно врахували час, проведений в СІЗО і під домашнім арештом, і тому загальний строк покарання Балух за обома незаконнимм вироками має бути меншим", – йдеться в повідомленні.

Правозахисники інформують, що судових засідань сьогодні було два, оскільки щодо Балуха винесено два вироки. Клопотання розглядали "судді" Ігор Крючков і Сергій Рубанов.

При цьому Балух не має наміру просити про помилування.

Про це розповів у понеділок Крим.Реалії заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

«Балух усвідомлює, що ніякого правосуддя в Росії немає, і рішення про відмову у звільненні його не здивувало. Він не визнає свою провину. Згідно з кримінально-процесуальним кодексом Росії, засуджений має визнати провину і звернутися з проханням про помилування. Просити, щоб його помилували і «дали умовно», він не буде. Свій термін він буде досиджувати», – сказав Чийгоз.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: