fbpx
Сьогодні
Дивись 19:02 28 Січ 2019

Оприлюднили відео викрадення картини Куїнджі з Третьяковської галереї

Міністерство внутрішніх справ Росії опублікувало відео викрадення картини художника Архипа Куїнджі «Ай-Петрі. Крим», яке відбулося у Третьяковській галереї під час виставки 27 січня.

На відеозапису з камери спостереження видно, як до картини підходить чоловік і після нетривалого огляду знімає її на очах у відвідувачів.

Поліція затримала 31-річного злодія в селищі Заріччя Московської області. Картину знайшли на будівництві в одному з районів.

Чоловік раніше вже притягувався до відповідальності за зберігання наркотиків, на момент затримання він перебував під підпискою про невиїзд.

Як повідомляє ТАСС, затриманий заявив, що не винен, але пояснити, де перебував вдень 27 січня не зміг. «Я погано пам'ятаю… Треба освіжити пам'ять», — сказав він.

Стосовно чоловіка вже порушили кримінальну справу. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

У МВС припускають, що викрадення було замовним, і не виключають наявності спільників. «За попередніми даними, злочин скоєно з корисливих мотивів», — додали в МВС.

Директор департаменту музеїв Мінкультури Росії Владислав Кононов оцінив викрадену картину у 12 млн рублів. У правоохоронних органах вартість картини оцінили в $1 млн.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: