fbpx
Сьогодні
16:05 28 Січ 2019

Нападники на геїв у столичному Гідропарку отримали 7 і 8 років тюрми

Дніпровський районний суд Києва виніс вирок гомофобам, які 23 березня 2017 року у столичному Гідропарку напали на пару геїв: жорстоко побили та зняли у одного з них золотий ланцюжок, годинник, каблучку і навушники.

Як ідеться в рішенні суду, який є в розпорядженні Центру інформації про права людини, троє чоловіків напали на двох геїв неподалік кінного театру "Скіф" у Гідропарку. Повідомляється, що 21 річний Едуард Бруєв ударив постраждалого І. Д. у ліве око. Після того як він упав на землю на коліно, нападник декілька разів ударив його в голову. Через це чоловік упав на землю обличчям донизу і дістав від Едуарда Бруєва п'ять ударів ногами та дерев'яною палицею в тулуб та кінцівки. Унаслідок ушкоджень І. Д. знепритомнів щонайменше на 5 хвилин.

У цей час раніше засуджений за крадіжку 22-річний Святослав Ладченко та засуджений за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту 29-річний Микола Аргат побили Є. М.

Унаслідок нападу І. Д. дістав ушкодження легкої тяжкості, а Є. М. – середньої.

Едуард Бруєв і Святослав Ладченко
У суді прокурор просив для трьох обвинувачених дев'ять років позбавлення волі. Визнавши їх винними в порушенні ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу ("Розбій"), суд засудив Святослава Ладченка та Едуарда Бруєва до восьми років ув'язнення з конфіскацією майна. Водночас суддя застосував так званий "закон Надії Савченко", за яким один день попереднього ув'язнення засуджених із 29 березня 2017 року обчислюється як два дні позбавлення волі.
Миколу Аргата засудили на сім років позбавлення волі з конфіскацією майна. До нього також застосували "закон Надії Савченко".
Суд задовольнив цивільний позов постраждалих. Кожен із засуджених, окрім матеріальної шкоди, сплатить І. Д. та Є. М. компенсацію за моральну шкоду у 20 тисяч гривень.
Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: